×

GOOGLE , SEO  DANIŞMANLIĞI


Arama Motoru Optimizasyonu


 


     “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak bilinen SEO, İngilizcede “Search Engine Optimization” kelimelerinin kısaltılmış halidir. En basit haliyle, web sitelerinin arama motorlarında organik olarak yüksek sıralamalar elde edebilmesi ve içeriklerin belirli optimizelerden geçirilerek hatasız bir şekilde sitelerde yer alması amacıyla uygulanan bir teknik olduğu söylenebilir.




     Günümüzde genel olarak en çok kullanılan arama motoru Google olduğundan, arama motoru optimizasyonu kriterlerinin ölçümlenmesi de Google kontrolü altındadır. Ziyaretçilerin herhangi bir kelime/konu hakkında yaptıkları sorgulamaları belirli algoritmalardan geçirerek ilgili sonuçları bizlere sunan Google, bu sonuçların kaliteli ve kullanıcı yararına olmasını 1. Sıraya koyduğundan SEO uyumlu içerik oluşturulması da siteler için hayati önem taşımaktadır.




     Arama motoru optimizasyonu konusunda kaliteli bir içeriğin oluşturulması, sadece içeriğin yazılma aşamasıyla ilgili değildir. Birbirini bütünleyici pek çok yan dalı bulunan bu teknikte; site içi optimizasyonları, sitenin temiz kodlarının olması, sitenin hızının yüksek olması, site dışı optimizasyonunun doğru yapılması, sitenin popülerliğini arttıracak içeriklerin özenle hazırlanması vb. süreçler de SEO tekniği çalışmalarının doğru uygulanabilmesi için çok önemli niteliklerdir.




Kurumsal SEO




     Kurumsal SEO, kurumsal alanda hizmet veren firmaların web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesini sağlamak için yapılan teknik arama motoru optimizasyonu uygulamalarına verilen genel isimdir. Yapılacak çalışmalar sayesinde hem markalar sitelerinde daha fazla ziyaretçi trafiği kazanacak hem de prestij açısından yükselişe geçeceklerdir. Bilindiği üzere prestijin artması beraberinde her geçen gün büyüyen bir satış hacmi ve geniş tanıtım olacakları getirdiğinden markaların kurumsal olarak arama motoru optimizasyonu çalışmasına önem göstermesi oldukça önemlidir.




     Bu alanda yapılacak çalışmalara başlamadan önce, öncelik olarak firmanın hedefinin ne olduğu belirlenmelidir. Aynı zamanda bu hedef doğru orantılı olarak hedef kitleye de etki ettiğinden çalışmaların yapılacağı alanda hedef kitleyi de doğru belirlemek gerekir. Hedefin ve hedef kitlenin ne olduğu belirlendikten sonra sıra rakip analizine gelir. Mevcut firmanın aynı sektörde rakibi sayılacak firmaların detaylı analizinin yapılması ve raporlanması, aynı zamanda rekabet içerisinde bulunulan sektörün de detaylı olarak araştırılması ve hangi noktadan ilerlenmesi gerektiğinin iyi belirlenmesi gerekir.